Omáčka k nokům na italský způsob

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 větší lilky
olivový olej
4-5 stroužků česneku
1 a půl balíčku noků (gnocchi)
1 lžička chilli
6 spařených oloupaných rajčat
tymián
bazalka
oregano
sůl
pepř
parmezán nebo jiný druh tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na kolečka, prosolíme a necháme na půl hodiny vypotit. Pak je otřeme kuchyňskou utěrkou a pokrájíme na kostičky.

  2. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a lilky orestujeme. K lilkům přidáme i plátky česneku, chilli, všechny nadrcené bylinky a spařená a oloupaná pokrájená rajčátka.

  3. Dusíme, mícháme asi 15 minut. Dochutíme solí a pepřem.

  4. Uvařené bramborové noky podáváme s touto italskou omáčkou a s parmezánem. Zdobíme divokou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!