Omáčka k nokům na italský způsob
Recepty, OmáčkySuroviny
- 2 větší lilky
- olivový olej
- 4-5 stroužků česneku
- 1 a půl balíčku noků (gnocchi)
- 1 lžička chilli
- 6 spařených oloupaných rajčat
- tymián
- bazalka
- oregano
- sůl
- pepř
- parmezán nebo jiný druh tvrdého sýra
Postup Omáčka k nokům na italský způsob
Postup přípravy receptu
-
Lilky nakrájíme na kolečka, prosolíme a necháme na půl hodiny vypotit. Pak je otřeme kuchyňskou utěrkou a pokrájíme na kostičky.
Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a lilky orestujeme. K lilkům přidáme i plátky česneku, chilli, všechny nadrcené bylinky a spařená a oloupaná pokrájená rajčátka.
Dusíme, mícháme asi 15 minut. Dochutíme solí a pepřem.
Uvařené bramborové noky podáváme s touto italskou omáčkou a s parmezánem. Zdobíme divokou bazalkou.