Nugátový zákusek

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 hrnek hladké mouky
3/4 hrnku cukru krystal
4 vejce
4 lžíce horké vody
1/2 balíčku prášku do pečiva
Náplň:
240 g mletých piškotů
1 hrnek mléka
2 lžíce kakaa
200 g másla
3 lžíce rumu
cukr moučka
Poleva:
1 tabulka čokolády
kousek ztuženého tuku

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, postupně do nich přidáváme horkou vodu, šleháme až se vytvoří pěna. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme asi 15 minut při 170°C.

  3. Na náplň svaříme mléko s kakaem a necháme vychladnout. Máslo šleháme společně s cukrem, postupně přidáváme vychladlé kakao, piškoty a rum.

  4. Krémovou hmotu natřeme na vychladlý korpus, nakonec polijeme připravenou čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout, krájíme na řezy, můžeme přizdobit. Pak už si jen a jen pochutnáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!