Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu
Recepty, RybySuroviny
- 300 g filet okouna nilského
- přepuštěné máslo
- olivový olej
- hrubá mořská sůl
- 10 větších lístků bazalky
- 5 dkg strouhaného sýru Parmegiano Reggianno
Postup Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu
Postup přípravy receptu
-
Filet z okouna naporcujeme na cca 3 kousky.
V hmoždíři si uděláme pesto z 10 najemno ručně natrhaných lístků bazalky,trošky hrubozrnné mořské soli (soli málo parmezán je hodně slaný) a nastrouhaného parmezánu a dle potřeby olivového oleje cca 1 polévková lžíce.
Potřeme dobře rozetřeným pestem kousky okouního filetu a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.
Filet okouna nakrájený na kousky a obalený bazalko-parmezánovým pestem pomalu opečeme na přepuštěném másle, dokud není maso kompletně propečené a poté necháme odpočinout na pánvičce ve výpeku z přepuštěného másla. Podáváme s vařenou zeleninou, tatarkou a nejlépe čerstvě upečenou bagetou.