Nepečená bábovka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 šálek slunečnicových semínek
1 šálek kešu oříšků
1 šálek mandlí
4 lžíce kakaa
3 lžíce nasekaných kakaových bobů
4 lžíce rozpuštěného kakaového másla nebo kokosového oleje
2 šálky datlí

Postup přípravy receptu

  1. Semínka, mandle a kešu rozmixujeme na hladkou mouku a smícháme s kakaem a kakaovými boby.

  2. Dále si rozmixujeme datle s trochou vody a mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne lepivá hmota. Tu přidáme k suché směsi a začneme tvořit těsto.

  3. Mezitím do těsta přilijeme kakaové máslo a promícháme. Celou směs hněteme tak dlouho, dokud se všechny suroviny nespojí. Kdyby bylo těsto moc lepivé, přidejte více mouky ze semínek nebo oříšků. Pokud by bylo naopak suché, přidejte trochu vody.

  4. Formu na bábovku vymažeme kokosovým olejem – nešetříme – a dáme ztuhnout do lednice. Až olej dokonale ztuhne, vmáčkněte do formy těsto. Nebojte se přitlačit. Necháme nejlépe přes noc v lednici a druhý den formičku vložíme do teplé vody – olej se rozpustí, což nám pomůže dostat bábovku ven.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!