Kureci prsicka s artycoky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 plátky z kuřecích prsíček
- 4 artyčoky
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- cca 100 ml bílého vína
- mouka na poprášení masa
- 1 polévková lžíce sekané petrželové nati
- sůl
Postup Kureci prsicka s artycoky
Postup přípravy receptu
-
Artyčoky očistíme a pokud nechceme, aby nám zčernaly, namočíme je do vody s citronovou šťávou.
Osušíme, květ nakrájíme na osminky a nožku na kostičky.
V pánvi necháme zlehka osmahnout česnek (pozor, aby nezčernal), přidáme osolené a moukou poprášené kuřecí plátky a z obou stran do zlatova opečeme.
Vlijeme bílé víno a na silnejším ohni necháme vypářit.
Poté do pánve přidáme připravené artyčoky, promícháme (je-li třeba trochu podlijeme), zlehka osolíme a dusíme doměkka.
Maso vyndáme a uchováváme ho na teplém místě.
Oheň pod pánví vypneme, přisypeme petrželovou nať a promícháme.
Na talíř položíme plátek masa a narovnáme na něj artyčoky. Podávame s hranolky, pečenými bramborami či s čím nám libo.