Kureci prsicka s artycoky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 plátky z kuřecích prsíček
4 artyčoky
4 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
cca 100 ml bílého vína
mouka na poprášení masa
1 polévková lžíce sekané petrželové nati
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Artyčoky očistíme a pokud nechceme, aby nám zčernaly, namočíme je do vody s citronovou šťávou.

  2. Osušíme, květ nakrájíme na osminky a nožku na kostičky.

  3. V pánvi necháme zlehka osmahnout česnek (pozor, aby nezčernal), přidáme osolené a moukou poprášené kuřecí plátky a z obou stran do zlatova opečeme.

  4. Vlijeme bílé víno a na silnejším ohni necháme vypářit.

  5. Poté do pánve přidáme připravené artyčoky, promícháme (je-li třeba trochu podlijeme), zlehka osolíme a dusíme doměkka.

  6. Maso vyndáme a uchováváme ho na teplém místě.

  7. Oheň pod pánví vypneme, přisypeme petrželovou nať a promícháme.

  8. Na talíř položíme plátek masa a narovnáme na něj artyčoky. Podávame s hranolky, pečenými bramborami či s čím nám libo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!