Nenáročná svíčková
Recepty, OmáčkySuroviny
- 500 g hovězího masa (já měla libové zadní)
- 1 pytlík mražené zeleniny (na svíčkovou)
- 1 cibule
- kousek anglické slaniny
- sůl
- pepř
- 1-2 lžičky tymiánu
- 6 kuliček pepře
- 6 kuliček nového koření
- 4 bobkové listy
- 1 smetana (12%)
- 1 hovězí bujón
- 1-2 lžíce citrónu
- olej na smažení
Postup Nenáročná svíčková
Postup přípravy receptu
-
Maso prošpikujeme anglickou slaninou, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. V hrnci rozehřejeme olej a maso ze všech stran rychle orestujeme na prudkém ohni, aby se zatáhlo. Pak vyjmeme, osmažíme cibulku, mraženou zeleninu a dodáme všechno koření.
Bujón si rozpustíme v hrnku s vodou. Do hrnce přidáme maso, bujón a ještě dodáme hrnek vody. Pod pokličkou dusíme a maso v průběhu dušení otáčíme (může se celé dát do pekáče s krytem a péct v troubě). Maso dusíme cca 2,5 hodiny, dle potřeby podléváme.
Maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme, pak vlijeme smetanu, ještě promixujeme a dáme zpět na oheň. Dochutíme citrónem a solí. Maso nakrájíme, vložíme do omáčky a necháme pár minut provařit. Podáváme s knedlíkem.