Nenáročná svíčková

Recepty, Omáčky

Suroviny

500 g hovězího masa (já měla libové zadní)
1 pytlík mražené zeleniny (na svíčkovou)
1 cibule
kousek anglické slaniny
sůl
pepř
1-2 lžičky tymiánu
6 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
4 bobkové listy
1 smetana (12%)
1 hovězí bujón
1-2 lžíce citrónu
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso prošpikujeme anglickou slaninou, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. V hrnci rozehřejeme olej a maso ze všech stran rychle orestujeme na prudkém ohni, aby se zatáhlo. Pak vyjmeme, osmažíme cibulku, mraženou zeleninu a dodáme všechno koření.

  2. Bujón si rozpustíme v hrnku s vodou. Do hrnce přidáme maso, bujón a ještě dodáme hrnek vody. Pod pokličkou dusíme a maso v průběhu dušení otáčíme (může se celé dát do pekáče s krytem a péct v troubě). Maso dusíme cca 2,5 hodiny, dle potřeby podléváme.

  3. Maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme, pak vlijeme smetanu, ještě promixujeme a dáme zpět na oheň. Dochutíme citrónem a solí. Maso nakrájíme, vložíme do omáčky a necháme pár minut provařit. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!