Nektarinkový koláč s vůní citrónu
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g hladké mouky
- 175 g másla
- 160 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 5 lžic řeckého jogurtu
- kůra ze 2 citrónů
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2-3 nektarinky
Postup Nektarinkový koláč s vůní citrónu
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a citrónovou kůrou do hladké pěny. Pak postupně zašleháváme vejce, přisypeme mouky s práškem do pečiva a nakonec vmícháme jogurt.
Pečící formu buď vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto do formy nalijeme, poklademe plátky nektarinek a dáme péct do trouby vyhřáté na 160°C.
Pečeme podle výšky těsta 35–45 minut, ale vždy propečenost zkontrolujeme špejlí. Upečený koláč necháme 10 minut chladnout ve formě a pak ho vyndáme a necháme zcela zchladnout na mřížce.