Minutkové Boloňské těstoviny v úpravě podle Petra Havlíčka
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g libového hovězího mletého masa
- 2 malé jemně nasekané cibule
- 1 nasekaný stonek celeru
- 1 mrkev (nasekaná na kostičky)
- 2 utřené stroužky česneku
- 400 g drcených rajčat
- 2 lžičky oregana
- 1,5 dcl červeného vína
- 3 lžíce protlaku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- Čerstvá bazalka
- 300 g semolinovych spaget
Postup Minutkové Boloňské těstoviny v úpravě podle Petra Havlíčka
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi s nepřilnavým povrchem zprudka osmažíme mleté hovězí maso.
Po jeho zhnědnutí přidáme cibuli, česnek, celerový stonek a mrkev chvíli restujeme za stálého míchání.
Vmícháme drcená rajčata, rajčatový protlak, oregano a červené víno a chvíli společně podusíme.
Těstoviny uvaříme al-dente, necháme okapat a dáme do mísy. Přidáme masovou omáčku, přidáme olivový olej a servírujeme.