Nejsilnější zeleninový vývar

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 celeru
2 ks petržele
2 ks cibule
3 ks mrkve
4 kuličky nového koření
6 kuliček celého pepře
kari
chilli
3 ks bobkového listu

Postup přípravy receptu

  1. Video s receptem naleznete v poznámce. Nejprve oloupeme všechnu zeleninu, kromě cibule, tu pouze omyjeme.

  2. Do ledové vody v hrnci dáme zeleninu mimo cibule, kterou jsme nakrájeli libovolně. Osolíme. Lepší je osolit méně a ochutnat, voda se bude odpařovat.

  3. Přidáme špetku chilli pro zvýraznění chuti.

  4. Přidáme špetku kari pro lepší chuť a barvu.

  5. Dáme na sporák na maximální teplotu po dobu 2 hodin.

  6. Po 15 minutách přidáme cibuli.

  7. Po uplynutí této doby vývar ochutnáme a případně přidáme ještě sůl.

  8. Poté nakrájíme uvařenou zeleninu na nudličky a uděláme si k tomu nudle. Já jsem použil Babiččiny, které jsem měl za 4 minuty hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!