Řezy zelené jablíčko

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot:
3 vejce
140 g cukru krupice
120 g solamylu
1 KL prášku do pečiva
Krém:
1/2 l mléka
140 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
2 PL solamylu
2 PL hl. mouky
250 g másla
Jablková náplň:
3 zelené (angrešt) galaretky (z LIDLU)
5 velkých jablek
Drobenka:
2 PL másla
2 PL cukru krupice
10 dkg kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků, které ušleháme na tuhý sníh. Při stálém šlehání přidáváme cukr a postupně žloutky, které neustále šleháme. Do ušlehané směsi opatrně zamícháme prosátý solamyl s práškem do pečiva.

  2. Piškot vylijeme na plech 38x25 cm vyloženým peč. papírem. Pečeme při cca 180°C asi 15-20 minut.

  3. Krém zhotovíme tak, že uvaříme pudink. Polovinu mléka s oběma cukry přivedeme k varu a do vařícího mléka dolijeme zbylé mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku i solamyl. Odstavíme a necháme vychladit. Máslo utřeme do pěny a po částech zašleháme vychladlý pudink, až vznikne hladký krém.

  4. Jablková náplň: Galaretky rozpustíme v 1 litru vroucí vody (nesmí se vařit) a necháme vychladit. Oloupané jablka nastrouháme na hrubém struhadle. Do chladnoucí galaretky přidáme takto připravená jablka a dáme do lednice, až začne tuhnout.

  5. Drobenku uděláme tak, že ve vysoké pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr a kokos a mícháme do doby, než bude mít zlatou barvu. Odstavíme a vychladíme.

  6. Studený piškot vyndáme z plechu, odstraníme papír, na piškot rovnoměrně rozestřeme ½ krému, na krém dáme tuhnoucí galaretku a necháme v lednici pořádně ztuhnout.

  7. Po vychlazení natřeme zbylým krémem a rovnoměrně posypeme drobenkou. Po opětovném vychlazení nakrájíme na řezy a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!