Fazole s klobásou a kukuřicí na mexický způsob
Recepty, LuštěninySuroviny
- 200 g klobás
- 1 červená cibule
- 1 bílá cibule
- 1 konzerva tmavých fazolí v ostrém nálevu
- 1 konzerva sterilované kukuřice
- 3-4 lžíce rajčatového protlaku
- 1 dl červeného vína
- 1 lžička mleté sladké papriky
- špetka pálivé mleté papriky
- 1/2 kostky vývaru
- 1 naťová cibulka
- sůl
Postup Fazole s klobásou a kukuřicí na mexický způsob
Postup přípravy receptu
-
Do rozpáleného oleje na pánev jsem dal nadrobno pokrájenou cibuli (jednu červenou a jednu bílou), a až bylay dorůžova opečené, tak jsem přidal na tenká půl kolečka pokrájenou domácí klobásu a řádně opekl.
Přisypal trochu sladké a špetku pálivé papriky, promíchal a vsypal do pánve obsah konzervy tmavých fazolí v ostrém nálevu, zároveň se sterilovanou kukuřicí.
Poté jsem přidal ještě několik lžic rajského protlaku, prohřál a zastříkl červeným sudovým jihomoravským vínem a rozdrobil půl kostky vývaru. Opět provařil a nakonec hustě zasypal naťovou zelenou cibulkou, pokrájenou na tenká kolečka. Na talíři ozdobíme zelenou bylinkovou natí a kolečkem citrónu.