Kapusta s uzeným masem a těstovinami
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 600 g kapusty - předvařené ve slané vodě na skus
- 300 g uzeného masa - vařené plec, krkovice, rolka, libový bůček...
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- cca 400 g těstovin - široké nudle, vřetena...
- olej nebo sádlo
- sůl a pepř dle chuti
- muškátový květ na špičku nože
- máslo
Postup Kapusta s uzeným masem a těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme, promícháme se lžící másla a smícháme s kapustovou směsí.
Kapustová směs: jemně pokrájené cibule (s tou nešetříme) osmažíme dosklovata, přidáme osmažit drobně pokrájené uzené maso a pak krátce i nastrouhaný česnek s muškátovým květem a nakonec přidáme prohřát i předvařenou kapustu nadrobno pokrájenou. Osolíme a opepříme dle chuti.
Další varianta kapustových těstovin: hotové nebo zbylé kapustové těstoviny dáme do máslem vymazané zapékací mísy, zaklopíme, necháme cca 10 minut zahřát, poté zalijeme 2-3 rozšlehanými vejci s 3-4 lžícemi smetany ke šlehání. Pak ještě krátce bez přikrytí zapečeme.