Kapusta s uzeným masem a těstovinami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

600 g kapusty - předvařené ve slané vodě na skus
300 g uzeného masa - vařené plec, krkovice, rolka, libový bůček...
2 cibule
2 stroužky česneku
cca 400 g těstovin - široké nudle, vřetena...
olej nebo sádlo
sůl a pepř dle chuti
muškátový květ na špičku nože
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme, promícháme se lžící másla a smícháme s kapustovou směsí.

  2. Kapustová směs: jemně pokrájené cibule (s tou nešetříme) osmažíme dosklovata, přidáme osmažit drobně pokrájené uzené maso a pak krátce i nastrouhaný česnek s muškátovým květem a nakonec přidáme prohřát i předvařenou kapustu nadrobno pokrájenou. Osolíme a opepříme dle chuti.

  3. Další varianta kapustových těstovin: hotové nebo zbylé kapustové těstoviny dáme do máslem vymazané zapékací mísy, zaklopíme, necháme cca 10 minut zahřát, poté zalijeme 2-3 rozšlehanými vejci s 3-4 lžícemi smetany ke šlehání. Pak ještě krátce bez přikrytí zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!