Nakládaný česnek

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

200 g oloupaného česneku
400 ml olivového oleje nebo vinného octa
hřebíček
bobkový list
celý černý (možno i barevný) pepř
snítka estragonu
chilli papričky (nemusí být dala jsem granulovanou červenou papriku)

Postup přípravy receptu

  1. Česnek rozebereme na stroužky, do malých skleniček si připravíme koření (do skleniček od přesnídávky stačí 1 hřebíček, 3 kuličky pepře, kousíček estragonu, 1 bobčák).

  2. Nasypeme česnekové stroužky a zalejeme octem nebo olivovým olejem.

  3. Skleničky uzavřeme a necháme 3-4 týdny odležet. Skladovat v chladu. Octem nebo olejem je možno dochutit salátové zálivky nebo marinády na maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!