Nakládané kořeněné tvarůžky

Recepty, Sýry

Suroviny

1 tvarůžky (kulaté)
1 cibule
olivový olej
1 feferonka (malá)
trochu hořčičných semínek (rozdrcených)
trochu drceného kmínu
libeček (sušený a rozmačkaný)
spetku červené papriky
1 lžička hořčice
celerová nať (rozmačkaná, může být i nastrouhaný celer a usušený)
trošku sušených rajčat (nemusí být)
petržel (rozmačkanou, sušenou)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V nějaké umělohmotné misce (krabičce) si namícháme veškeré koření, hořčici a cibuli nakrájíme nadrobno, promícháme, zalijeme olejem, zase promícháme, rozložíme tvarůžky(mohou být složené i na sobě), koření nahrneme i z poloviny na tvarůžky.

  2. Dolijeme olejem tolik, aby byly tvarůžky pod olejem a navrch pod olej dáme feferonku a dochutíme solí.

  3. Misku zakryjeme, dáme do chladna a nejméně týden si jich nevšímáme - musíme to vydržet! Čím déle budou naložené, tím budou lepší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!