Krevety s bramborovou kaší

Recepty, Mořské plody

Suroviny

300 g předvařených krevet
4 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
2 nasekané chilli papričky – ale pozor, stačí i 1
2 lžíce olivového oleje
300 g brambor
100 ml mléka
sůl
pepř
pažitka
2 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambory v osolené vodě na kaši. Tak asi 25 minut. Když je nakrájíme na menší kostky, budou rychleji uvařené.

  2. Připravíme česnek i chilli papričky (fakt se mírněte, pokud moc neradi ostré, stačí jediná a zbavte se většiny semínek). Na rozehřátém oleji restujeme česnek s chilli a přidáme předvařené krevety. Vaříme tak asi 5 minut.

  3. Mezitím uvaříme mléko. Brambory rozmačkáme, přidáme 1 lžíci másla a pak mléko, prošleháme. Do kaše ještě přimícháme nasekanou pažitku.

  4. Kaši doplníme lžící másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!