Jablkovo-sezamové sušenky

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrníčky hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
¼ hrníčku moučkového cukru
120 g másla
2 větší jablka
1 žloutek
½ hrníčku nadrobno nasekaných sušených jablek
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Maslo a cukor vyšľaháme do peny. Za stáleho šľahania pridáme žĺtok, múku s práškom do pečiva a masu preložíme na dosku.

  2. Pridáme jablká nastrúhané na jemnom strúhadle, nasekané sušené jablká a spolu vymiesime na cesto. Ak by bolo cesto príliš pevné, dostrúhame ešte trocha jablka (záleží na veľkosti jabĺk).

  3. Z cesta formujeme guľôčky s priemerom cca 3 cm, jemne ich sploštíme a obalíme v sezame.

  4. Poukladáme na plech a pečieme na 180°C asi 10 minút. Kontrolujeme, aby sa nespálili.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!