Naked barrel cake - nahý dort

Recepty, Zdobení

Suroviny

Dort přidávám pro inspiraci:
(Byla to zkouška nového korpusu a zdobení
Recept na tento korpus najdete na odkazu uvedeném v Poznámce
Ale je možno požít i jiný korpus a náplně)
Těsto:
400 g třtinového cukru
240 g hladké mouky
100 g kakaa
2 lžičky jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička soli
2 vejce
250 ml podmáslí
250 ml uvařené silnější kávy(na l hrnek 2 lžičky instatní kávy)
125 ml slunečnicového oleje
1-2 lžičky vanilkového extraktu
Ganachová poleva:
200 g hořké čokolády (dobré)
200 ml smetany ke šlehání popř. dobrý džem

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: odkaz, viz. poznámka.

  2. Náplň: šlehačka - rostlinná, višňový džem.

  3. Poleva ganache: 100 ml šlehačky, 100 ml čokolády svařené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!