Naked barrel cake - nahý dort
Recepty, ZdobeníSuroviny
- Dort přidávám pro inspiraci:
- (Byla to zkouška nového korpusu a zdobení
- Recept na tento korpus najdete na odkazu uvedeném v Poznámce
- Ale je možno požít i jiný korpus a náplně)
- Těsto:
- 400 g třtinového cukru
- 240 g hladké mouky
- 100 g kakaa
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 2 vejce
- 250 ml podmáslí
- 250 ml uvařené silnější kávy(na l hrnek 2 lžičky instatní kávy)
- 125 ml slunečnicového oleje
- 1-2 lžičky vanilkového extraktu
- Ganachová poleva:
- 200 g hořké čokolády (dobré)
- 200 ml smetany ke šlehání popř. dobrý džem
Postup Naked barrel cake - nahý dort
Postup přípravy receptu
-
Korpus: odkaz, viz. poznámka.
Náplň: šlehačka - rostlinná, višňový džem.
Poleva ganache: 100 ml šlehačky, 100 ml čokolády svařené.