Mrkev na másle s kukuřičnou kaší – vegan
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2-3 střední mrkve
- 1 cibule
- rostlinné máslo
- kukuřičná krupice
- jarní cibulka
- lahůdkové droždí
- sůl
- koření: Gyros nebo Čubrica
Postup Mrkev na másle s kukuřičnou kaší – vegan
Postup přípravy receptu
-
Mrkev si oškrábeme škrabkou, nakrájíme na kolečka, popř. na půlkolečka.
V hrnci si rozehřejeme máslo (cca 2 polévkové lžíce), přihodíme nadrobno pokrájenou cibulku a zlehka prosmažíme, přidáme mrkev a necháme smažit cca 6-10 minut. Mrkev by měla být křupavá, ale dejte pozor, aby se Vám nezačala připalovat. V hrnci bychom měli tedy mít i trošku sosíku.
Těsně před doděláním osolíme a okořeníme dle chuti.
Kukuřičnou kaši si připravíme dle návodu na zadní straně obalu. Většinou je postup stejný, do vroucí vody (pro dva lidi stačí cca 300ml) pomalu přisypáváme kukuřičnou krupici, dokud nevznikne hustá kaše, necháme trochu probublat, osolíme, přidáme lžičku lahůdkového droždí a je hotovo. Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou. Místo kukuřičné kaše můžete použít i kaši bramborovou.