Mrkev na másle s kukuřičnou kaší – vegan

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2-3 střední mrkve
1 cibule
rostlinné máslo
kukuřičná krupice
jarní cibulka
lahůdkové droždí
sůl
koření: Gyros nebo Čubrica

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev si oškrábeme škrabkou, nakrájíme na kolečka, popř. na půlkolečka.

  2. V hrnci si rozehřejeme máslo (cca 2 polévkové lžíce), přihodíme nadrobno pokrájenou cibulku a zlehka prosmažíme, přidáme mrkev a necháme smažit cca 6-10 minut. Mrkev by měla být křupavá, ale dejte pozor, aby se Vám nezačala připalovat. V hrnci bychom měli tedy mít i trošku sosíku.

  3. Těsně před doděláním osolíme a okořeníme dle chuti.

  4. Kukuřičnou kaši si připravíme dle návodu na zadní straně obalu. Většinou je postup stejný, do vroucí vody (pro dva lidi stačí cca 300ml) pomalu přisypáváme kukuřičnou krupici, dokud nevznikne hustá kaše, necháme trochu probublat, osolíme, přidáme lžičku lahůdkového droždí a je hotovo. Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou. Místo kukuřičné kaše můžete použít i kaši bramborovou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!