Broskvový koláč s polevou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 1 hrnek cukru
- 4 vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 100 ml mléka
- 100 ml oleje
- 1 prášek do pečiva
- Na polevu:
- 150 ml šlehačky
- 3 ks bílé ledové kaštany
- Na posyp:
- 50 g plátky mandlí
- 500 g broskve
Postup Broskvový koláč s polevou
Postup přípravy receptu
-
Broskve si umyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na 0,5 cm plátky.
Cukr a vejce vyšleháme do pěny, přimícháme olej a mléko a jako poslední mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. Poklademe nakrájenými broskvemi a upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, 30 minut. Necháme zcela vychladnout.
Do kastrůlku nalijeme šlehačku, nalámeme kaštany a rozpustíme. Polevou přelijeme koláč a posypeme mandlemi (ty jsem opražila).