Kakaovo-kávová vlhká šmakovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

35O g krupicového cukru
1 Hera
1 vrchovatá lžíce dobrého kakaa
1 vrchovatá lžíce mleté zrnkové kávy
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3-4 vejce
několik kapek extraktu Amaretta (tak 10), (nebo Rumu)
250 ml vody
Šlehačka nebo krém

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vodu, cukr, nakrájenou Heru, kakao a zahříváme, až se všechno pěkně spojí-zásadně NEVAŘIT!!!

  2. Odebereme si tak 100 ml do hrnečku a necháme stranou a do zbytku tekuté hmoty dáme vajíčka, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a dobře rozmícháme, vylijeme na plech, nebo do větší dortové formy (já ve formě dělám raději, nemusím vymazávat a vysypávat), dáme péct, do středně vyhřáté trouby, pečeme pomalu 20-30 minut-zkoušíme raději špejlí, hlavně uprostřed, tam je to pečené naposled.

  3. Než se těsto upeče, tak do odendané tekutiny dáme Amareto (nebo rum) a když se nám těsto upeče, tak do něj vtíráme štětečkem celý obsah 100 ml tekutiny po celé ploše.

  4. Po vychladnutí můžeme potřít ušlehanou šlehačkou s trochou kávy, nebo čokoládou, ale může být i krém, nebo cokoli nám chutná a když nedáme nic, je to stále výborné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!