Kakaovo-kávová vlhká šmakovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 35O g krupicového cukru
- 1 Hera
- 1 vrchovatá lžíce dobrého kakaa
- 1 vrchovatá lžíce mleté zrnkové kávy
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3-4 vejce
- několik kapek extraktu Amaretta (tak 10), (nebo Rumu)
- 250 ml vody
- Šlehačka nebo krém
Postup Kakaovo-kávová vlhká šmakovka
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vodu, cukr, nakrájenou Heru, kakao a zahříváme, až se všechno pěkně spojí-zásadně NEVAŘIT!!!
Odebereme si tak 100 ml do hrnečku a necháme stranou a do zbytku tekuté hmoty dáme vajíčka, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a dobře rozmícháme, vylijeme na plech, nebo do větší dortové formy (já ve formě dělám raději, nemusím vymazávat a vysypávat), dáme péct, do středně vyhřáté trouby, pečeme pomalu 20-30 minut-zkoušíme raději špejlí, hlavně uprostřed, tam je to pečené naposled.
Než se těsto upeče, tak do odendané tekutiny dáme Amareto (nebo rum) a když se nám těsto upeče, tak do něj vtíráme štětečkem celý obsah 100 ml tekutiny po celé ploše.
Po vychladnutí můžeme potřít ušlehanou šlehačkou s trochou kávy, nebo čokoládou, ale může být i krém, nebo cokoli nám chutná a když nedáme nic, je to stále výborné.