Nadívané kuřecí kůže
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- Kuřecí kůže (pokud je neseženeme použijeme kůže z kuřecích horních stehen-steaků)
- 1 cibule
- 2-3 kusy kuřecích jater
- olej
- 2 krajíce chleba
- mléko
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- celý kmín
- muškátový květ
- česnek
- vejce
- petrželová nať
Postup Nadívané kuřecí kůže
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájená játra a odstavíme.
Směs osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a muškátový květ.
Chleba nakrájíme na kostičky a rozmočíme ho v mléce, nebo ve vodě. Pak jej pořádně vyždímáme a přidáme ke směsi jater a cibule.
Celou směs promícháme, přidáme vajíčko.
Na desku si nachystáme vyrovnané kůže, navrstvíme na ně játrovou směs a zabalíme do balíčků, které dáme do pekáčku těsně vedle sebe.
Osolíme, posypeme grilovacím kořením a celým kmínem, zalijeme troškou vody a přiklopené dáme do rozpálené trouby na 15 minut.
Pak odkryjeme a pečene ještě zhruba 15 minut na barvu. Podáváme s vařeným, nebo opečeným bramborem, případně jen se zeleninou.