Mrkvový nákyp - absolutně zdravý

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 ks větších mrkví
kousek zázvoru
30 g celozrnné rýže (neuvařené)
75 g Ricotta
100 g šmakouna
2 ks bílek
lžička olivového oleje
Dále:
sůl
Vegeta (s mořskou řasou)
pepř
kari
popřípadě chilli

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme rýži podle návodu. Mrkve očistíme a nastrouháme na hrubo, zázvor očistíme a nastrouháme na jemno, současně můžeme nastrouhat na hrubo šmakouna (či pokrájet).

  2. Přidáme ostatní suroviny (až na bílky), tedy: uvařenou rýži, ricottu, olivový olej. Okořeníme dle chuti: sůl, vegeta, pepř, kari, kdo má rád ostřejší může přidat špetku chilli. Vše důkladně promícháme. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a postupně pomalu zapracujeme do připravené směsi.

  3. Směs přendáme do formy na biskupský chlebíček vyložený pečícím papírem (popř. do silikonové formy). Dáme péct do již vyhřáté trouby, nejdříve pečeme asi při 150°C 35 minut a na posledních 10 minut přidáme troubu na 190°C.",


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!