Mrkvový nákyp - absolutně zdravý
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 3 ks větších mrkví
- kousek zázvoru
- 30 g celozrnné rýže (neuvařené)
- 75 g Ricotta
- 100 g šmakouna
- 2 ks bílek
- lžička olivového oleje
- Dále:
- sůl
- Vegeta (s mořskou řasou)
- pepř
- kari
- popřípadě chilli
Postup Mrkvový nákyp - absolutně zdravý
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme rýži podle návodu. Mrkve očistíme a nastrouháme na hrubo, zázvor očistíme a nastrouháme na jemno, současně můžeme nastrouhat na hrubo šmakouna (či pokrájet).
Přidáme ostatní suroviny (až na bílky), tedy: uvařenou rýži, ricottu, olivový olej. Okořeníme dle chuti: sůl, vegeta, pepř, kari, kdo má rád ostřejší může přidat špetku chilli. Vše důkladně promícháme. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a postupně pomalu zapracujeme do připravené směsi.
Směs přendáme do formy na biskupský chlebíček vyložený pečícím papírem (popř. do silikonové formy). Dáme péct do již vyhřáté trouby, nejdříve pečeme asi při 150°C 35 minut a na posledních 10 minut přidáme troubu na 190°C.",