Mrkvový hřbet s polevou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 120 g másla
- 1,25 šálku celozrnné žitné mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 šálku cukru
- 2 velká vejce
- 1 vanilkový cukr (BIO)
- přibližné 6 menších nastrouhaných mrkví
- Poleva:
- 150 g moučkového cukru
- šťávu z 1 citronu
Postup Mrkvový hřbet s polevou
Postup přípravy receptu
-
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a skořici.
V jiné míse za pomocí ručního mixéru ušlehejte máslo a cukr, poté přidejte vejce a vanilku. Dále zamíchejte mrkev a nakonec postupně vmíchejte mouku.
Troubu předehřejte na 250°C, vymažte srnčí hřbet a naplňte jej těstem.
Vložte do trouby a pečte asi 45 minut.
Po vytáhnutí nechte chvíli stát a poté vyklepněte, nechte zchladnout a připravte polevu.
Utřete moučkový cukr s citronovou šťávou a naneste na hřbet.