Mrkvový hřbet s polevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

120 g másla
1,25 šálku celozrnné žitné mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 šálku cukru
2 velká vejce
1 vanilkový cukr (BIO)
přibližné 6 menších nastrouhaných mrkví
Poleva:
150 g moučkového cukru
šťávu z 1 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a skořici.

  2. V jiné míse za pomocí ručního mixéru ušlehejte máslo a cukr, poté přidejte vejce a vanilku. Dále zamíchejte mrkev a nakonec postupně vmíchejte mouku.

  3. Troubu předehřejte na 250°C, vymažte srnčí hřbet a naplňte jej těstem.

  4. Vložte do trouby a pečte asi 45 minut.

  5. Po vytáhnutí nechte chvíli stát a poté vyklepněte, nechte zchladnout a připravte polevu.

  6. Utřete moučkový cukr s citronovou šťávou a naneste na hřbet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!