Mrkvový chlebíček podle Břicháče Toma

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 celá vejce
2 hrnky strouhané mrkve
1 hrnek špaldové mouky
1/3 hrnku žitné mouky
1/2 hrnku oleje
2 lžíce medu
3 lžíce mletých vlašských ořechů nebo mandlí
1/2 hrnku mléka
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžičku skořice
2 lžíce rozinek
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme sníh.

  2. Žloutky rozmícháme s medem, skořicí, přidáme mléko, olej a kypřící prášek.

  3. Přidáme mrkev nastrouhanou na jemném struhadle, mouku, oříšky a rozinky. Opatrně vmícháme sníh z bílků.

  4. Do silikonové formy vlijeme těsto, které může být až těsně pod okraj.

  5. Pečeme na 180 °C 40 - 50 minut. Můžeme péci i déle. Chlebíček je lepší mít spíše vláčný a nechat zchřadnout do dalšího dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!