Mrkev s vepřovým masem PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 200 g cibule
- 1 kg mrkve
- 600 kg vepřového masa (plec nebo krkovice)
- 2 kostky kuřecího bujónu Mammita
- 15 g hladké mouky
- kmín
- sůl
Postup Mrkev s vepřovým masem PH
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na jemno a mrkev na kolečka. Vložíme do pomalého hrnce, přidáme ve 2 lžících vody rozpuštěný bujón, kmín a sůl. Pomalíme 2 hodin na L.
Maso nakrájíme na kostky, přidáme do pomalého hrnce, promícháme a pomalíme další 2 hodiny na L.
Po čtyřech hodinách rozmícháme mouku ve dvou lžících vody, přidáme do hrnce a dobře promícháme. Pomalíme ještě 2 hodiny na L. Doba pomalení závisí na typu hrnce a na velikosti nakrájené mrkve a masa. Uvedené časy jsou orientační.