Mrkev s vepřovým masem PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

200 g cibule
1 kg mrkve
600 kg vepřového masa (plec nebo krkovice)
2 kostky kuřecího bujónu Mammita
15 g hladké mouky
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno a mrkev na kolečka. Vložíme do pomalého hrnce, přidáme ve 2 lžících vody rozpuštěný bujón, kmín a sůl. Pomalíme 2 hodin na L.

  2. Maso nakrájíme na kostky, přidáme do pomalého hrnce, promícháme a pomalíme další 2 hodiny na L.

  3. Po čtyřech hodinách rozmícháme mouku ve dvou lžících vody, přidáme do hrnce a dobře promícháme. Pomalíme ještě 2 hodiny na L. Doba pomalení závisí na typu hrnce a na velikosti nakrájené mrkve a masa. Uvedené časy jsou orientační.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!