Krůtí maso na šlehačce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtích prsou
- 500 g drobných brambor (nejlépe zámeckých)
- 400 g mražené baby karotky
- 340 g kukuřice (konzerva)
- 250 ml smetany na šlehání
- 3 lžíce oleje
- 1 středně velká cibule
- 1 pomeranč
- sůl
- pepř
Postup Krůtí maso na šlehačce
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji v hlubší pánvi na rozpáleném oleji, až zesklovatí. Maso pokrájejte na menší kostky a přidejte do pánve.
Orestujte je tak, aby kostky byly dozlatova opečené ze všech stran. Povolenou mrkev, kukuřici i s nálevem a očištěné a nakrájené brambůrky (na měsíčky) přidejte do pánve k masu.
Z pomeranče vymačkejte šťávu a nalijte do pánve. Pokud se Vám bude zdát, že šťávy je málo, tak můžete zředit omáčku 0,5 hrnkem vody. Přiklopte a nechte dusit do změknutí asi 25 minut.
Poté zalijte směs smetanou a nechte probublat, aby omáčka trochu zhoustla. Osolte, opepřete a stáhněte z plotny.