Bábovka Margot
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 tyčinka Margot
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 150 ml oleje
- 25O ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce rozinek
- 1-2 lžíce kakaa
Postup Bábovka Margot
Postup přípravy receptu
-
Nastrouhanou Margotku smícháme s moukou, kypřícím práškem a rozinkami.
Ušleháme žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem a s olejem a postupně přiléváme mléko.
Pak vlijeme do moučné směsi a důkladně promícháme.
Nakonec přidáme sníh ušlehaný z bílků. 1/4 těsta oddělíme a vmícháme do ní kakao.
Do vymaštěné a hrubou moukou vysypané bábovkové formy nalijeme půlku světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec světlé těsto. Pečeme při 180°C asi tak 50 minut.
Upečenou bábovku posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme ořechy, které přilepíme rozpuštěnou čokoládou, nebo ji polijeme čokoládovou polevou.