Rukolový salát se ztraceným vejcem
Recepty, SalátySuroviny
- 1 větší hrst rukoly
- 2 větší ředkvičky
- 1 lžička slunečnice
- 1/2 lžičky černého sezamu
- 1 malá hrstka vlašáků
- lněný olej
- sedmi bylinný olej (citronová šťáva)
- sůl
- sýr (Mozzarella, Hermelín, Čedar, Cottage)
- Na ztracené vejce:
- 1 vejce
- vinný ocet
Postup Rukolový salát se ztraceným vejcem
Postup přípravy receptu
-
Rukolu a ředkvičky omyjte. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky.
Ořechy a semínka opražte na suché pánvi pár minut.
Vše smíchejte v misce a zakápněte olejem a octem a dochuťte solí. Pokud máte rádi sýr, nakrájejte na kostičky a přidejte.
Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu. Měla by být tak do 3/4 hrnce. Přidejte tak 2 deci octu. Ztlumte výkon a nechte jen mírně probublávat. Vařečkou udělejte ve vodě vír. Vejce můžete rozklepnout do skleničky nebo rovnou do vody. Mělo by to být vedle víru. Vypněte plotýnku a nechte 3-4 minuty ve vodě, podle toho, jak chcete vejce tekuté. Vylovte a dejte do studené vody. Osušte a servírujte.
Servírujte s žitným chlebem.