Lehká velikonoční nádivka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 uzená krůtí stehna
3 chlebíčkové veky
6 vajec
300 ml kuřecího vývaru
2 kuřecí prsa
1 velký svazek zelené petrželky
mladé kopřivy
muškátový květ
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do vody s kostkou kuřecího bujonu dáme vařit kuřecí prsa. Z krůtích stehen obereme maso a nakrájíme na malé kostičky, veky nakrájíme také na kostičky. Omytou petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Čerstvě nasbírané kopřivy dáme do menší misky a spaříme vařící vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Uvařená kuřecí prsa necháme vychladit a nakrájíme na kostičky.

  3. Vše dáme do jedné mísy a důkladně promícháme. Do vychladlého vývaru z kuřete přidáme sůl, pepř, muškátový květ a rozšlehaná vejce. Důkladně propracujeme, aby se všechny suroviny řádně promísily.

  4. Připravenou směs vsypeme do pekáče, vyloženého pečícím papírem a rukou umačkáme do roviny. Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 1-1 a 1/2 hodiny, dozlatova.

  5. Špejlí zkusíme, zda je nádivka řádně propečená. Podávám teplou i studenou, s kyselou okurkou, cibulkami nebo podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!