Kuře na paprice V.

Recepty, Omáčky

Suroviny

olej
1 větší cibule
mletá paprika
3 bobkové listy
250 ml smetany (je jedno, jestli 12% nebo 33%)
1 l vařící vody
1/2 Masoxu
4 kuřecí stehna (nebo kuře na čtvrtky nebo něco úplně jiného:-))
instantní jíška nebo hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Přisypeme mletou papriku (dávám tak 2-3 lžíce) a rychle zalijeme vodou, aby nám paprika nezhořkla.

  2. Přidáme očištěné kuře, bobkový list a necháme vařit, dokud kuře není měkké. Měkké kuře vyndáme a buď ho necháme tak jak je nebo dáme do trouby, aby se udělala kůrčička (někomu vadí, když je kůže jenom uvařená, takže záleží na chuti).

  3. Doděláme omáčku, vyndáme bobkový list, přilijeme smetanu, přidáme 1/2 Masoxu, lehce osolíme (dle chuti) a zahustíme instantní jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.

  4. Necháme provařit, vrátíme kuře a necháme prohřát. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!