Mrkev s tuřínem na zázvoru

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

5 mrkví
středně velký tuřín
3 cm kořenu čerstvého zázvoru
máslo
kmín
sůl
pepř
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce jablečného octa nebo citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a tuřín očistíme a pokrájíme na tenké plátky.

  2. Na rozpuštěném másle zkaramelizujeme cukr, přidáme strouhaný zázvor, kmín, promícháme a přidáme pokrájenou zeleninu.

  3. Orestujeme a podlijeme troškou vody - zelenina by neměla být potopená, jen tak 2 cm.

  4. Pak podusíme doměkka, osolíme a okyselíme podle chuti a vydusíme všechnu vodu.

  5. Do hotové zeleniny přidáme lžíci čerstvého másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!