Mrkev po indicku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 600 g mrkve (asi 3-4 větší)
- olej
- 1/2 lžičky celého římského kmínu
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky garam masaly (nemusí být)
- 1/2 lžičky kurkumy
- sůl
- (1 lžička mouky na zahuštění - já použila bezlepkovou)
Postup Mrkev po indicku
Postup přípravy receptu
-
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.
V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej, vsypeme na něj všechno koření a krátce orestujeme, aby se rozvonělo
Přidáme mrkev, podlijeme 1 dcl vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 minut doměkka.
Občas promícháme a hlídáme, aby se nám voda nevyvařila.
Získanou šťávičku můžeme buď nechat jen tak, nebo zahustit. Pokud se rozhodneme pro zahuštění, slijeme ji z uvařené mrkve do jiného hrnce, vmícháme mouku rozmíchanou v trošce studené vody a povaříme do zhoustnutí.
Pak přidáme uvařenou mrkev a opatrně promícháme, aby se mrkev obalila hustou omáčkou. Servírujeme posypané čerstvým koriandrem.