Mramorové řezy s kandovaným ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
¼ kg cukru
28 dkg pol. mouky
10 dkg vody
10 dkg oleje
½ pr. do pečiva
rozinky
mandle
ořechy
kandované ovoce
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem a olejem utřeme do pěny, přidáváme postupně vodu a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  2. Těsto rozlijeme do dvou misek, do jedné přidáme kakao.

  3. Obě těsta pak střídavě nalijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech. Vznikne nám tzv. mramorování“.

  4. Pečeme při 170°C asi 25 minut.

  5. Hotové řezy polijeme připravenou čokoládovou polevou a zdobíme půlkami vlašských ořechů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!