Moje slané tyčky se zakysankou a bylinkami

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

3OO g polohrubé mouky
l75 g Hery
l prášek do pečiva
5O-lOO g nastrouhaného eidamu
l žloutek
lOO ml zakysané smetany
l/2 lžičky soli
grilovací bylinkové koření
drcený kmín
hrubozrná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky kterou promícháme s práškem do pečiva, rozpuštěné Hery, žloutku, nastrouhaného sýra, soli a zakysané smetany a vypracujeme vláčné těsto.

  2. Uděláme si kouli, kterou necháme chvilku stát, pak rozdělíme na 2 části a z každé vyválíme obdélník.

  3. Obdélníky posypeme grilovacím bylinkovým kořením, drceným kmínem a hrubozrnou solí, pak rozřežeme na delší pruhy, které ještě rozřízneme vejpůl a každý pruh stočíme, nebo rukou-dlaněmi rozválíme do kulata s každého obdélníku uděláme jeden plech a na každý dáme jiné tvoření-tak jsem dělala i já.

  4. Tyčky dáme na pečící papír a potřeme našlehaným bílkem, který nám zbyl z vajíčka. Dáme péct na 2OO st. a pečeme lO-l5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!