Modrý pohár
Recepty, MoučníkySuroviny
- -100 g sýru Ricotta
- -100 g sýru Philadelphia
- -50 g moučkového cukru
- -100 ml likéru Curaçao bleu
- -pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
- -asi 60 g perníku nakrájeného na slabší plátky nebo sušenek Spéculoos (Lotus)
Postup Modrý pohár
Postup přípravy receptu
-
Sýry, cukr a likér společně rozšleháme dohladka. Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně ji smícháme s předchozí směsí.
Z perníku vykrájíme kolečka o průměru pohárů do kterých budeme dezert připravovat nebo rozdrtíme sušenky. Z půlky pomeranče vymačkáme šťávu. Na dna pohárů dáme vykrájený perník nebo rozdrcené sušenky a zakápneme je pomerančovou šťávou. Na perník nebo sušenky dáme vrstvu krému a celý postup ještě jednou zopakujeme. Poháry dáme odležet do lednice, před podáváním ozdobíme.