Kuřecí maso s ananasem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí stehna s kloubem nebo vykostěné
- sůl
- 1/2 lžičky mletého černého koření
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 plechovka ananasu (měla sem 439 g plechovku s 20% cukrovým syrupem, ale klidně postačí i menší plechovka na toto množství masa)
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lříce Dijonské hořčice
- 1 lžíce medu (urcite nabuduce skusim miesto medu jaggery)
- 1/2 lžičky česnekové pasty (alebo cerstvy struhany cesnak)
- olej
Postup Kuřecí maso s ananasem
Postup přípravy receptu
-
Maso ocistime, nakrajame na kocky, osolime, ochutime tymianom a ciernym korenim, premiesame a nechame chvilku odlezat.
Plechovku ananasu otvorime, vyberieme kolieska ananasu a pokrajame na mensie kusky. Stavu z plechovky si prelejeme do misky.
K stave primiesame kukuricny skrob, med, cesnakovu pastu (alebo cesnak)a horcicu. Vsetko dobre premiesame.
Vo woku rozohrejeme olej a opecieme na silnom ohni na nom kuracie maso, zo vsetkych stran. Zakryjeme a dusime 15-20 minut, bez podlievania. Obcas premiesame.
Potom maso vyberieme do misky a do stavy, ktora vo woku zostala vlejeme ananasovu stavu. Privedieme do varu, ohen zmiernime a varime 2 minutky. Miesame.
Nakoniec vlozime nakrajany ananas, prehrejeme 1 minutku, premiesame a odstavime z ohna. Podavame s dusenou ryzou.
Tip: Ak chcete zabit dve muchy jednou ranou, do masa pridajte nakoniec len par kuskov ananasu, vyborna chut stale zostava v stave a ostatny ananas mozete pouzit do kolaca.