Mleté maso se smetanou a sýrem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého masa mix
1 cibule středně velká
50 g uzeného špeku
1-2 stroužky drceného česneku
snítka tymiánu
sůl
pepř mletý
cca 150 ml smetany ke šlehání
cca 80 g sýru výraznější chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, pak přidáme mleté maso a dále smažíme do rozdrobení masa za častého míchání (lze použít šťouchadlo na brambory, které nám práci ulehčí). Když je maso osmažené, přidáme sůl, pepř, rozdrcený česnek, snítku tymiánu a smažíme do rozvonění. Dále přilijeme smetanu a dusíme cca 10 minut, pod poklicí, na mírném ohni. Je-li třeba, přilijeme trošku vody nebo vývaru.

  2. Po podušení vyndáme vyvařenou větvičku z tymiánu a buď přidáme rovnou k mletému smetanovému masu strouhaný sýr (pecorino, Niva...) nebo sýrem dušené mleté maso posypeme před podáváním, případně dáme půl k mlelé směsi a půl navrch.

  3. Podáváme s bramborem, bramborovými noky, těstovinami, špeclemi...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!