Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví

Recepty, Jiné maso

Suroviny

100 g sušené švestky
100 g jablečná šťáva
špetka skořice
100 g oleje
1000 g dančího masa
sůl
pepř
100 g mrkve
100 g celeru
150 g cibule
50 g přepasírovaných vařených rajčat
bobkový list
jalovec
0,5 l červeného vína
100 g perníku

Postup přípravy receptu

  1. Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme.

  2. Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl.

  3. Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy. Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit.

  4. Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme. Vhodná příloha - špecle promaštěné máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!