Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 100 g sušené švestky
- 100 g jablečná šťáva
- špetka skořice
- 100 g oleje
- 1000 g dančího masa
- sůl
- pepř
- 100 g mrkve
- 100 g celeru
- 150 g cibule
- 50 g přepasírovaných vařených rajčat
- bobkový list
- jalovec
- 0,5 l červeného vína
- 100 g perníku
Postup Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví
Postup přípravy receptu
-
Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme.
Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl.
Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy. Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit.
Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme. Vhodná příloha - špecle promaštěné máslem.