Provensálské dušené vepřové řízky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové řízky (z pečeně)
- 2 červené cibule
- 1 žlutá cibule
- větší kus pórku
- 1 větší mrkev
- 1 tekutá šlehačka
- provensálské koření
- olej
- hladká mouka
- sůl
- trochu čerstvě umletého pepře
Postup Provensálské dušené vepřové řízky
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme, osolíme z obou stran a totéž uděláme s provensálským kořením, následně řízky lehce protáhneme hladkou moukou.
Do kastrolu si dáme olej, na něm opečeme všechny cibule nakrájené na jemno, osmaženou dáme ke stranám kastrolu a doprostřed dáme připravené plátky řízků (dají se taky vyndat po orestování z obou stran a pak teprve osmažíme cibulku a řízky vrátíme zpět), dostatečně je osmažíme a přidáme vodu, aby byly řízky ponořené a dusíme.
Pak tak v polovině dušení přidáme, ještě trochu provensálského koření, nastrouhanou mrkev a pórek nakrájený na měsíčky-dusíme dál až je maso měkké.
Tak 2 lžíce hladké mouky rozmícháme ve smetaně a vlijeme k řízkům, ještě omáčku dosolíme (skoro jsem nedosolovala, protože jsem syrové řízky osolila dost), necháme chvilku vařit a je hotovo.