Mleté koule ve slanině s Romadurem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

700 g mletého masa - vepřové nebo míchané
2 Romadury
2 vejce
sůl dle chuti
pepř mletý
2 stroužky česneku
1 lžíce mleté papriky
hrst studené vody
cca 2 hrsti jemné strouhanky, dle potřeby
8-12 plátků anglické slaniny (nebo jiné)

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, papriku, pepř, sůl a vodu. Vše řádně promícháme a přidáme strouhanku na zahuštění směsi, dle potřeby. Opět dobře promícháme a směs rozdělíme na cca 8 stejně velkých dílů.

  2. Romadury rozbalíme a pokrájíme na 8 stejně velkých dílů. Mokrou rukou vytvarujeme placičky, do kterých pevně zabalíme kousky Romaduru. Pak koule zabalíme do dvou nebo třech plátků slaniny a vložíme do pekáčku nebo zapékací mísy. Pokud je slanina prorostlější, není nutné pekáč vymazávat tukem.

  3. Zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 25 minut, pak odklopíme a dopečeme dozlatova.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo necháme brambory rovnou péct společně s masovými koulemi (jako jsem je pekl já).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!