Mleté koule ve slanině s Romadurem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 700 g mletého masa - vepřové nebo míchané
- 2 Romadury
- 2 vejce
- sůl dle chuti
- pepř mletý
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce mleté papriky
- hrst studené vody
- cca 2 hrsti jemné strouhanky, dle potřeby
- 8-12 plátků anglické slaniny (nebo jiné)
Postup Mleté koule ve slanině s Romadurem
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, papriku, pepř, sůl a vodu. Vše řádně promícháme a přidáme strouhanku na zahuštění směsi, dle potřeby. Opět dobře promícháme a směs rozdělíme na cca 8 stejně velkých dílů.
Romadury rozbalíme a pokrájíme na 8 stejně velkých dílů. Mokrou rukou vytvarujeme placičky, do kterých pevně zabalíme kousky Romaduru. Pak koule zabalíme do dvou nebo třech plátků slaniny a vložíme do pekáčku nebo zapékací mísy. Pokud je slanina prorostlější, není nutné pekáč vymazávat tukem.
Zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 25 minut, pak odklopíme a dopečeme dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo necháme brambory rovnou péct společně s masovými koulemi (jako jsem je pekl já).