Olejová bábovka III.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1. korpus:
- 5 vajec
- 150 g cukru krupice
- 200 g polohrubé mouky
- 5 PL oleje
- špetka soli
- vanilkový cukr
- 2. korpus:
- 5 vajec
- 150 g cukru krupice
- 200 g polohrubé mouky
- 2 PL hořkého kakaa (kterým nahradíme 2 PL mouky)
- 5 PL oleje
- špetka soli
- Krém:
- 2x střední jahodový kompot
- 2x smetana ke šlehání
- 1,5 vanilkový pudink Dr.Oetker bez vaření Olé
- 2 zakysaná smetana 400 g
- 1 ztužovač šlehačky
- Máslový pudinkový krém: (jahodový)
- 250 g změklého másla
- 1 pudinkový prášek vanilka
- 300 ml mléka
- 2 PL cukru
- cca 800 g potahové hmoty
Postup Olejová bábovka III.
Postup přípravy receptu
-
Formu si vytřeme olejem a vysypeme pomletými ořechy.
Žloutky s cukrem umícháme do pěny, přidáme mouku (do které si zamícháme prášek do pečiva) + přidáme olej a mléko.
Poté opatrně vmícháme sníh, který jsme si vyšlehali ze zbylých bílků.
1/2 těsta vlijeme do formy na bábovku a do zbylého těsta vmícháme 2-3 lžíce kakaa.
Zbylé těsto dolijeme do formy a dáme péct na 180°C 30-45 min kontrolujeme pomocí špejle, když se těsto na špejli již nelepí bábovka je hotova.
Hotovou bábovku vytáhneme z trouby překlopíme formu na talíř, formu zakryjeme morkou utěrkou a po pár minutách bábovka z formy sama vypadne.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.