Lizebab-zapečená cuketa se sýrem a bulgurem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 4 mladé cukety
- 200 g strouhaného sýra
- 4 vajíčka
- 4 lžíce uvařeného bulguru -(může být i rýže, popř. kuskus)
- 100 g másla
- sůl
- pepř
- podle chuti česnek
Postup Lizebab-zapečená cuketa se sýrem a bulgurem
Postup přípravy receptu
-
Bulgur uvaříme podle návodu na sáčku. Cukety oloupeme a nahrubo nastrouháme do misky, osolíme a necháme odstát, aby se zbavily vody.
V misce smícháme žloutky, bulgur, sýr, česnek a vymačkané cukety. Nakonec přidáme sníh z bílků. V misce rozehřejeme máslo a jakmile zavoní, rozprostřeme na ně stejnoměrnou vrstvu cukety.
Pečeme na 200°C dorůžova. Podáváme buď samostatně se zeleninou, nebo s bramborem