Lizebab-zapečená cuketa se sýrem a bulgurem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 mladé cukety
200 g strouhaného sýra
4 vajíčka
4 lžíce uvařeného bulguru -(může být i rýže, popř. kuskus)
100 g másla
sůl
pepř
podle chuti česnek

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur uvaříme podle návodu na sáčku. Cukety oloupeme a nahrubo nastrouháme do misky, osolíme a necháme odstát, aby se zbavily vody.

  2. V misce smícháme žloutky, bulgur, sýr, česnek a vymačkané cukety. Nakonec přidáme sníh z bílků. V misce rozehřejeme máslo a jakmile zavoní, rozprostřeme na ně stejnoměrnou vrstvu cukety.

  3. Pečeme na 200°C dorůžova. Podáváme buď samostatně se zeleninou, nebo s bramborem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!