Krůtí kuličky s fazolemi a čedarem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g mletého krůtího masa
- 150 g scezených červených fazolí z konzervy
- 150 g nastrouhaného čedaru
- 1 vejce
- asi 3 lžíce strouhanky
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- mletý zázvor
Postup Krůtí kuličky s fazolemi a čedarem
Postup přípravy receptu
-
Maso v míse promícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Kdo má rád ostré, může přidat i kousek nakrájené pálivé chilli papričky.
Mokrýma rukama tvoříme kuličky o průměru asi 5 cm. Plech vyložíme pečícím papírem a postříkáme olejem. Kuličky naskládáme na plech a na vrchu je také postříkáme olejem. Pečeme je asi 15-20 minut při 180°C. Výborné jsou s bramborovou kaší a česnekovým dipem.