Krůtí kuličky s fazolemi a čedarem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g mletého krůtího masa
150 g scezených červených fazolí z konzervy
150 g nastrouhaného čedaru
1 vejce
asi 3 lžíce strouhanky
2 stroužky česneku
sůl
pepř
mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Maso v míse promícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Kdo má rád ostré, může přidat i kousek nakrájené pálivé chilli papričky.

  2. Mokrýma rukama tvoříme kuličky o průměru asi 5 cm. Plech vyložíme pečícím papírem a postříkáme olejem. Kuličky naskládáme na plech a na vrchu je také postříkáme olejem. Pečeme je asi 15-20 minut při 180°C. Výborné jsou s bramborovou kaší a česnekovým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!