Míchaná vajíčka bez vajíček - vegan

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

- 1/2 hrnku kukuřičné krupice (koupíte ve zdravé výživě)
- 1 střední cibule
- lahůdkové droždí
- sůl (nejlépe Himalájská černá)
- olej

Postup přípravy receptu

  1. Kukuřičnou krupici dáme do kastrolu, zalijeme horkou vodou (cca 1 hrnek), osolíme a chvíli necháme stát.

  2. Poté provaříme, přiléváme postupně vodu do požadované hustoty. Pozor - krupice zvětší svůj objem a prská, je nutné neustále míchat!!! Kukuřičnou krupici odstavíme z plotny a přikryjeme pokličkou.

  3. Na pánvi si rozehřejeme olej a orestujeme si cibuli. Přidáme vzniklou kaši z krupice a promícháme, popřípadě přilijeme ještě trochu vody, pokud je kaše moc hustá. Těsně před doděláním přisypeme lahůdkové droždí, cca 2-3 kávové lžičky. Promícháme, necháme ještě chvilku prohřát a podáváme posypané jarní cibulkou a s pečivem.

  4. Himalájskou sůl přidáváme až těsně před podáváním, má stejnou vůni jako vajíčka, takže jim dodá identickou vůni a lahůdkové droždí zase chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!