Medové florentýnky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 50 g kandovaného ovoce
- 100 g cukru krupice
- 2 lžíce medu
- 400 ml smetany
- 50 g mandlových lupínků
- 25 g másla
- 100 g hořké čokolády
Postup Medové florentýnky
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kandované ovoce nasekáme na hrubo.
Do hrnce dáme cukr, med, 100 ml vody a směs zahřejeme. Přidáme smetanu, mandle a ovoce a zamícháme.
Na plech vyložený pečícím papírem lžičkou klademe hrudky, které shora lehce stlačíme. Vytvoříme tak placičky o průměru cca 5 cm.
Placičky pečeme 5-6 minut ve střední části trouby a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu.
Čokoládu nalámeme do kovové misky, kterou položíme na hrnec s vroucí vodou. Na mírném plameni pak čokoládu rozpustíme a přidáme do ní několik lžic vody.
Florentýnky namočíme do čokolády a necháme ztuhnout.