Medové florentýnky

Recepty, Moučníky

Suroviny

50 g kandovaného ovoce
100 g cukru krupice
2 lžíce medu
400 ml smetany
50 g mandlových lupínků
25 g másla
100 g hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kandované ovoce nasekáme na hrubo.

  2. Do hrnce dáme cukr, med, 100 ml vody a směs zahřejeme. Přidáme smetanu, mandle a ovoce a zamícháme.

  3. Na plech vyložený pečícím papírem lžičkou klademe hrudky, které shora lehce stlačíme. Vytvoříme tak placičky o průměru cca 5 cm.

  4. Placičky pečeme 5-6 minut ve střední části trouby a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu.

  5. Čokoládu nalámeme do kovové misky, kterou položíme na hrnec s vroucí vodou. Na mírném plameni pak čokoládu rozpustíme a přidáme do ní několik lžic vody.

  6. Florentýnky namočíme do čokolády a necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!