Masové válečky s rybízovo - brusinkovým dipem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého krůtího masa (nebo jiného masa)
100 g nastrouhaného sýra (eidam, čedar apod.)
3 Pl strouhanky
1 vejce
1 cibule
0,5 dcl bílého vína
mleté nové koření
sůl
Na dip:
75 g rybízové marmelády
75 g divokých brusinek
1 dcl červeného vína
1 malá jarní cibulka s natí
1 PL olivového oleje
špetka mletého zázvoru
špetka mletého chilli
pepř
sůl
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme rybízovo-brusinkový dip. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na jemno, zalijeme ji lžící oleje, osolíme, opepříme, přidáme po špetce zázvoru a chilli.

  2. Poté vmícháme rybízovou marmeládu a divoké brusinky. Vše promícháme dohladka a necháme vychladit.

  3. Mleté maso ochutíme novým kořením, přidáme oloupanou a pokrájenou cibuli, nastrouhaný sýr, vejce a bílé víno, osolíme, zahustíme strouhankou (solamylem), promícháme a směs necháme na cca 20 minut odležet.

  4. Z připravené masové směsi oddělujeme masové kousky, ze kterých namočenýma rukama vytvarujeme válečky. Vložíme je na připravený plech s rozehřátým olejem a zvolna je pečeme na 160-180°C dozlatova.

  5. Hotové válečky rozdělíme na talíře, doplníme miskou s chlazeným dipem, který ještě hezky promícháme, anebo dipem přelijeme masové válečky přímo na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!