Dort pro tchýni k 70. narozeninám

Recepty, Dorty

Suroviny

Piškotový korpus:
200 g polohrubé mouky
200 g cukru moučka
10 polévkových lžic oleje
4 vejce
1/2 prášku do pečiva
Máslový krém:
250 g másla
cukr moučka dle chuti
0,25 l vody
0,25 l mléka
1 vanilkový cukr
3 nektarinky
mleté vlašské ořechy
marcipánová modelovací hmota

Postup přípravy receptu

  1. Piškotový korpus: odkaz na recept v poznámce. Použity 2 ks korpusu. Pekla jsem v předehřáté troubě zhruba 40 minut na 160°C. Po upečení necháme korpus chvilinku odpočinout a pak formu otevřeme.

  2. Necháme chladnout na mřížce. Po vychladnutí korpus převrátíme na tác dnem vzhůru a tak nám vznikne rovná plocha korpusu na potahování marcipánem.

  3. Máslový krém nastavovaný pudinkovou kaší: změklé máslo ušleháme s cukrem a postupně vyšleháme vychladlý pudink uvařený ve vodě a mléce.

  4. Mleté vlašské ořechy na ozdobení boční strany dortu. Marmeláda na namazání korpusu. Marcipánová hmota – varna: odkaz na recept v poznámce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!