Ostré plody moře se špagetami tří barev
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 270 g plodů moře
- 500 g Spaghetti trikolore
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule (středně velká)
- 1 hlavička česneku
- 1 lžička mleté pálivé papriky
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 3 pálivé papričky (Piri-Piri il Conte di roma)
- pár kapek Chilli Sauce Extra Hot
- 3 lžíce kečupu
- 4 ks sterilovaná sušená rajčata (v kořeněném olejovém nálevu s jádry piniových oříšků)
- sůl
- pepř
Postup Ostré plody moře se špagetami tří barev
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si několik minut povaříme rozmrazené plody moře a scedíme. Do pánve dáme rozehřát tuk. Máslo a olivový olej v poměru 1:1. Na tuku necháme zpěnit cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Pak přidáme nadrcený česnek (rozmáčknu ho napřed dlaní pod plochou nože a pak nasekám).
Postupně přidáváme sladkou mletou papriku a pálivou mletou papriku a nakrájené feferonky a vzápětí přidáme povařené mořské plody.
Tento základ“ nejprve zprudka smažíme/restujeme. Pak zmírníme plamen“, dochutíme pepřem, solí, přidáme sušená rajčata a zakápneme chilli omáčkou.
Dusíme pod pokličkou, až plody změknou. Dlouho to nemá smysl, protože některé potvory“ zůstávají stále takové tužší – gumovější. Nakonec přidáme trochu kečupu.
Hotovou směs smícháme s uvařenými (7-8 minut) a scezenými špagetami. Podle potřeby a chuti ještě použijeme přiměřeně kečup.