Ostré plody moře se špagetami tří barev

Recepty, Mořské plody

Suroviny

270 g plodů moře
500 g Spaghetti trikolore
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 cibule (středně velká)
1 hlavička česneku
1 lžička mleté pálivé papriky
1 lžička sladké mleté papriky
3 pálivé papričky (Piri-Piri il Conte di roma)
pár kapek Chilli Sauce Extra Hot
3 lžíce kečupu
4 ks sterilovaná sušená rajčata (v kořeněném olejovém nálevu s jádry piniových oříšků)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si několik minut povaříme rozmrazené plody moře a scedíme. Do pánve dáme rozehřát tuk. Máslo a olivový olej v poměru 1:1. Na tuku necháme zpěnit cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Pak přidáme nadrcený česnek (rozmáčknu ho napřed dlaní pod plochou nože a pak nasekám).

  2. Postupně přidáváme sladkou mletou papriku a pálivou mletou papriku a nakrájené feferonky a vzápětí přidáme povařené mořské plody.

  3. Tento základ“ nejprve zprudka smažíme/restujeme. Pak zmírníme plamen“, dochutíme pepřem, solí, přidáme sušená rajčata a zakápneme chilli omáčkou.

  4. Dusíme pod pokličkou, až plody změknou. Dlouho to nemá smysl, protože některé potvory“ zůstávají stále takové tužší – gumovější. Nakonec přidáme trochu kečupu.

  5. Hotovou směs smícháme s uvařenými (7-8 minut) a scezenými špagetami. Podle potřeby a chuti ještě použijeme přiměřeně kečup.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!