Masové koule na žampionech

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
1 vejce
1 cibule na drobno
2 stroužky utřeného česneku
2 lžičky hořčice
olej
2-3 lžíce strouhanky
50 ml studeného mléka
sůl
pepř
Dále:
250 g žampionů
1 cibule
1 jarní cibulka
1/2 červené a zelené papriky
cca 300 ml silného vývaru
1 rovná lžíce hladké mouky
1 lžička mleté papriky
sůl
pepř
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme s cibulí a zbytkem surovin. Mokrýma rukama uděláme kuličky. Rozehřejeme trochu oleje a kuličky opečeme ze všech stran. Stačí krátce, jen aby se zatáhly a zůstaly šťavnaté.

  2. Kuličky vytáhneme a do výpeku přidáme kousek másla. Orestujeme cibuli, přidáme mletou papriku, nakrájené papriky a žampiony. Restujeme pár minut, přisypeme mouku a krátkém orestování zalijeme vývarem.

  3. Když začne směs vařit, vrátíme koule a společně vaříme 15-20 minut. Dochutíme a přidáme nakrájenou zelenou část cibulky. Podáváme s těstovinami, rýži nebo vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!