Masové koule na žampionech
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 1 cibule na drobno
- 2 stroužky utřeného česneku
- 2 lžičky hořčice
- olej
- 2-3 lžíce strouhanky
- 50 ml studeného mléka
- sůl
- pepř
- Dále:
- 250 g žampionů
- 1 cibule
- 1 jarní cibulka
- 1/2 červené a zelené papriky
- cca 300 ml silného vývaru
- 1 rovná lžíce hladké mouky
- 1 lžička mleté papriky
- sůl
- pepř
- kousek másla
Postup Masové koule na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Maso smícháme s cibulí a zbytkem surovin. Mokrýma rukama uděláme kuličky. Rozehřejeme trochu oleje a kuličky opečeme ze všech stran. Stačí krátce, jen aby se zatáhly a zůstaly šťavnaté.
Kuličky vytáhneme a do výpeku přidáme kousek másla. Orestujeme cibuli, přidáme mletou papriku, nakrájené papriky a žampiony. Restujeme pár minut, přisypeme mouku a krátkém orestování zalijeme vývarem.
Když začne směs vařit, vrátíme koule a společně vaříme 15-20 minut. Dochutíme a přidáme nakrájenou zelenou část cibulky. Podáváme s těstovinami, rýži nebo vařenými bramborami.