Aljašská treska na víně se špagetami
Recepty, RybySuroviny
- 4-6 kousků aljašské tresky
- 3 stroužky česneku
- 2 dl bílého vína
- 250 ml tomatové šťávy
- vývar
- koření na ryby
- sůl
- oříšek másla obalený v hladké mouce
- petželka nebo bylinky na ozdobení
- 500 g špaget
Postup Aljašská treska na víně se špagetami
Postup přípravy receptu
-
Porce aljašské tresky nasolíme, okořeníme z obou stran a zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem.
Přidáme sušená rajčata a na plátky nakrájený česnek (NIKDY ne prolisovaný), krátce opečeme, nesmí se připálit! Zalijeme vínem. Poté přidáme tomatovou šťávu a krátce provaříme. Zalijeme vývarem a necháme pár minut pod pokličkou.
Vyjmeme tresku z pánve, do omáčky vhodíme oříšek másla obalený v hladké mouce a necháme za stálého míchání rozpustit. Omáčka by měla být krémové konzistence.
Do omáčky vsypeme uvařené teplé špagety, důkladně promícháme a servírujeme. Rybu klademe na špagety na talíř. Můžete ozdobit bylinkami.